Utorak, 5 Decembra, 2023

Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci gasili četiri požara

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja TK, u protekla 24 sata, pored nekoliko tehničkih, su imale i  četiri intervenicije na gašenju požara i to na području Grada Tuzla dvije intevencije na gašenju niskog rastinja u naseljima Ljepunice i Banj Brdo, zatim na području općine Lukavac u naselju Poljice gdje je došlo do požara na privatnom stambenom objektu i na području općine Kalesija u naselju Prnjavor gdje je gorjelo nisko rastinje i trava. Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

Kvalitet zraka na području TK-a

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 22.04.2019. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetu Mobilna: Srebrenik dok se na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Živinice nije mogao ocijeniti.

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,59 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer nivo je niži za 3 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 11,5 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Kladanj – Podpaklenik Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj – Podpaklenik saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

R – 455a Poljice – Živinice Zbog radova na rekonstrukciji kolovoza dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti