Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Korlatović smijenjen, novi trener KK Gradine je Vladimir Mićanović

Nakon dva poraza košarkaša Gradine u zadnje tri odigrane utakmice došlo je do promjene na trenerskoj poziciji. Naime, novi – stari trener košarkaša iz Srebrenika je Vladimir Mićanović koji će na klupi zamijeniti dosadašnjeg trenera Azura Korlatovića.

Vladimir Mićanović je dobro poznato lice u Srebreniku jer je već bio trener košarkaša Gradine u periodu od 2012-2014 kada su zabilježeni značajni rezultati.


– „Vladmiri Mićanović je renomirani košarkaški trener koji bi trebao da upotpunosti iskoristi potencijale i mogućnosti našeg tima.U zadnjim utakmicama nismo pokazali ono sto znamo i umijemo tako da smo se odlučili za promjenu trenera. Azur Korlatović je prošle sezone postigao historijski uspjeh sa KK Gradinom na čemu smo mu zahvalni. U drugi dio prvenstva ulazimo sa trenerskom promjenom, a za očekivati je da će biti i igračkih pojačanja što ćemo u dogovoru sa novim trenerom Mićanovićem rješavati u hodu.“ riječi su predsjednika KK Gradine Mujkić Adnana.

Iako Gradina posjeduje repsektabilan sastav rezultati govore drugačije. Zabilježeno je par neplaniranih poraza koji su Gradinu nakon prvog dijela ostavili na trećem mjestu A1 lige. Nadamo se da će navedene promjene pozitivno uticati i da će košarkaši Gradine napokon zauzeti mjesto koje zasluzuju na tabeli A1 lige KSBiH.


Nastavak takmičenja u sezoni 2016/2017 predviđen je za 21/22.01.2017.g. kada košarkaši Gradine gostuju u Lukavcu.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI