Utorak, 25 Juna, 2024

Masovna vakcinacija u Domu zdravlja u Srebreniku

Već nekoliko dana Dom zdravlja Srebrenik sprovodi masovnu akciju vakcinisanja i revakcinisanja protiv virusa COVID -19 . Cijeli proces je prilično dobro organizovan, bez dužih čekanja i bez potrebne najave, a odziv građana je zadovoljavajući.

Do sada je u ovoj ustanovi vakcinasono preko 4 200 osoba, dok nema podataka koliko je građana Srebrenika vakcinisano u drugim ustanovama u BIH i okruženju.

Vakcinacija se vrši vakcinama proizvođača AstraZeneca koje su za sada i jedine dostupne u domovima zdravlja na području Tuzlanskog kantona.

Iako su mišljenja građana  podijeljena, ipak većina je onih koji smatraju da je vakcina potrebna i korisna, naročito oni koji su već prebolovali ovu bolest i imali su težu kliničku sliku.

U periodu od početka pandemije virusa COVID-19, na području grada Srebrenika zabilježeno je skoro hiljadu slučajeva oboljelih, a trenutna epidemiološka situacija je zadovoljavajuća, s obzirom da su u posljednja dva mjeseca zabilježena samo 2 slučaja zaraze koronavirusom i to sa blažim kliničkim slikama.

U Domu zdravlja Srebrenik i u narednom periodu planiraju nastaviti sa akcijom masovnog vakcinisanja, uz jednostavne procedure i pozivaju sve građane starije od 18 godina da iskoriste mogućnost imunizacije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI