Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

Medžlis IZ-e Srebrenik dobio Priznanje za neizmjeran doprinos na polju humanitarnog djelovanja

U sjedištu MFS – EMMAUS  u subotu je održana bogata kulturno-zabavna i sportska manifestacija povodom obilježavanja 18. godišnjice rada, na kojoj su prisustvovali predstavnici Medžlisa IZ-e Srebrenik predsjednik medžlisa mr.sc Abdullah Arifović i mr.sc Damir-ef. Babajić.
U prostorijama radnookupacione terapije Prihvatnog centra Duje prezentovane su aktivnosti Udruženja uz prigodan program, te održan Memorijalni malonogometni turnir za djecu “Franco Bettoli 2017”, u čast velikog humaniste i nekadašnjeg predsjednika EMMAUS International.

Nakon prezentacije rada MFS-EMMAUS-a uručena su i priznanja u znak zahvalnosti dugogodišnjim saradnicima, prijateljima i donatorima za izrazitu podršku koju su pokazali tokom godine na projektima i aktivnostima koje realizira MFS-EMMAUS. Tokom dugogodišnjeg djelovanja u BiH i široj regiji, MFS-EMMAUS je realizirao niz projekata kojima je pružena pomoć hiljadama korisnika, uključujući izbjeglice, raseljena lica, žrtve trgovine ljudima, osobe treće životne dobi, beskućnike, lica sa invaliditetom, mlade iz ugroženih/rizičnih grupa, i drugih lica u stanju socijalnih, zdravstvenih i drugih potreba, a pomoć u realizaciji tih projekata pružio je i Medžlis IZ-e Srebrenik.
Priznanja je uručio Predsjednik Upravnog odbora MFS-EMMAUS-a. Medžlis IZ-e Srebrenik je dobitnik Priznanja za neizmjeran doprinos i uspješnu saradnju na polju humanitarnog djelovanja a preuzeo ga je predsjednik Medžlisa Abdullah Arifović.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI