Petak, 27 Januara, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKMinistrica prostornog uređenja i zaštite okolice TK Anela Ajšić posjetila Centar za...

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice TK Anela Ajšić posjetila Centar za kulturu i informisanje Srebrenik

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice u Vladi TK Anela Ajšić posjetila je Centar za kulturu i informisanje Srebrenik, a razlog ove posjete je završetak radova na zamjeni kompletne stolarije na objektu srebreničkog Doma kulture.

Ovaj projekt sredstvima iz budžeta TK podržala je kantonalna Vlada preko resornog Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice, a ministrica Ajšić je obišla objekt Doma kulture i na licu mjesta se uvjerila i izrazila zadovoljstvo kvalitetom radova.

Zamjena stolarije samo je jedan od aktuelnih projekata u sklopu temeljite rekonstrukcije Doma kulture. U toku su i radovi izrade termoizolacije i fasade, čime ovaj impozantni objekt napokon dobija jednu novu dimenziju, znatno bolje uslove za odvijanje sadržaja, energetsku efikasnost i ljepši izgled. Takođe, izvode se radovi u kino sali Doma kulture, gdje je postavljen sistem podnog grijanja. Biće postavljene i sve potrebne instalacije za vrhunske digitalne kino projekcije, ‘Dolby sistem’ koji omogućava vrhunski kino ugođaj i vrhunski zvuk prilikom projekcija. Završetkom ovih radova, biće postavljene i nove stolice te uređen enterijer kino sale koja će sasvim sigurno postati jedno reprezentativno mjesto za odvijanje kulturnih i svih drugih sadržaja u sasvim novom i nadasve ugodnom ambijentu.

20221208131935 IMG 5131

Objekat Centra za kulturu i informisanje priključen je i na daljinski sistem grijanja iz gradske toplane. Osim stvaranja boljih uslova u samom Domu kulture, ovaj projekat ima i veliki ekološki značaj za cijelu gradsku jezgru, obzirom da se ovaj objekt do sada zagrijavao na ugalj i bio jedan od najvećih zagađivača zraka u centru Srebrenika.

Prije nekoliko dana potpisan je i ugovor za sanaciju krova na nadstrešnicama platoa Doma kuture što će također doprinijeti znatno ljepšem izgledu kompletnog objekta Doma kulture.

20221205111027 IMG 5101

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari