Utorak, 25 Juna, 2024

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice TK Anela Ajšić posjetila Centar za kulturu i informisanje Srebrenik

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice u Vladi TK Anela Ajšić posjetila je Centar za kulturu i informisanje Srebrenik, a razlog ove posjete je završetak radova na zamjeni kompletne stolarije na objektu srebreničkog Doma kulture.

Ovaj projekt sredstvima iz budžeta TK podržala je kantonalna Vlada preko resornog Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice, a ministrica Ajšić je obišla objekt Doma kulture i na licu mjesta se uvjerila i izrazila zadovoljstvo kvalitetom radova.

Zamjena stolarije samo je jedan od aktuelnih projekata u sklopu temeljite rekonstrukcije Doma kulture. U toku su i radovi izrade termoizolacije i fasade, čime ovaj impozantni objekt napokon dobija jednu novu dimenziju, znatno bolje uslove za odvijanje sadržaja, energetsku efikasnost i ljepši izgled. Takođe, izvode se radovi u kino sali Doma kulture, gdje je postavljen sistem podnog grijanja. Biće postavljene i sve potrebne instalacije za vrhunske digitalne kino projekcije, ‘Dolby sistem’ koji omogućava vrhunski kino ugođaj i vrhunski zvuk prilikom projekcija. Završetkom ovih radova, biće postavljene i nove stolice te uređen enterijer kino sale koja će sasvim sigurno postati jedno reprezentativno mjesto za odvijanje kulturnih i svih drugih sadržaja u sasvim novom i nadasve ugodnom ambijentu.

Objekat Centra za kulturu i informisanje priključen je i na daljinski sistem grijanja iz gradske toplane. Osim stvaranja boljih uslova u samom Domu kulture, ovaj projekat ima i veliki ekološki značaj za cijelu gradsku jezgru, obzirom da se ovaj objekt do sada zagrijavao na ugalj i bio jedan od najvećih zagađivača zraka u centru Srebrenika.

Prije nekoliko dana potpisan je i ugovor za sanaciju krova na nadstrešnicama platoa Doma kuture što će također doprinijeti znatno ljepšem izgledu kompletnog objekta Doma kulture.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI