Utorak, 23 Jula, 2024

MUP TK : 8 lica lišeno slobode

mup-tk

Postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a, Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminalaiteta danas su izvršili deset pretresa na području Tuzle u okviru aktivnosti na sprečavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela Šumske krađe, Teške krađe i nelegalnog iskopa uglja.

Prilikom pretresa stanova, kuća, motornih vozila i pomoćnih objekata koja koriste lica: B.E., H.D., M.T., B.E., B.E., S.M, B.N i Đ.Z. svi iz Tuzle, pronađeni su i izuzeti sljedeći predmeti: veća količina radnih mašina, bagera, rovokopača, teretnih vozila, improvizovanih mašina za izvlačenje drveta, mobilnih telefona, sim kartica, otpremnica, faktura, rokovnika, motornih pila i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Prilikom pretresa 8 lica je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon koje će zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Teška krađa i krivično djelo Šumska krađa uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE