Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKNa području Srebrenika izvršeno 40 inspekcijskih nadzora

Na području Srebrenika izvršeno 40 inspekcijskih nadzora

Na području Srebrenika inspektori Porezne uprave FBiH – Kantonalnog poreznog ureda Tuzla su 31.05.2022. godine izvršili 40 inspekcijskih nadzora tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost održavanja i popravke motornih vozila. Kontrole su izvršene s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su jednog neprijavljenog radnika i jednog obveznika koji je posjedovao robu bez porijekla. Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenog radnika, posjedovanje robe bez porijekla i nepoštivanja odredbi Zakona o fiskalnim sistemima zapečaćena su dva objekta i  izdato je devet prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 22.000,00 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari