Petak, 14 Juna, 2024

Načelnik Buljubašić posjetio porodicu Smajić u Kugama

POŽAR U KUGAMA  - 2014 004

  Juče (četvrtak; 23. januara, 2014. godine), načelnik općine Srebrenik, gospodin Sanel Buljubašić posjetio je  porodicu Smajić u srebreničkom naselju Kuge, čija kuća je izgorjela u požaru u Subotu, 18. Januara. Ovu porodicu je isti dan posjetila i direktorica JU “Centar za socijalni rad” Ljilja Veselčić, a  koja se takođe uključila u akciju pomoći.
Iako je profesionalna vatrogasna brigada iz Srebrenika vrlo brzo po dojavi došla na lice mjesta i ugasila požar, ipak kuća koja nije imala betonske ploče među spratovima, skoro u potpunosti je i vrlo brzo izgorjela, sa svim stvarima i pokućstvom. Ostali su samo zidovi i zgarište.
 POŽAR U KUGAMA  - 2014 003
Vatra je krenula sa krova, i od dimnjaka, a u toj očevoj kući je živjela Smajić Fatima, čiji suprug Senad je poginuo u sobraćajnoj nesreći prije tri godine.
 Sa majkom Fatimom u kući je živjelo troje djece, kćerke od  4, 10 i 18 godina.
 POŽAR U KUGAMA  - 2014 012
Načelnik Buljubašić je porodici Smajić odobrio hitnu novčanu pomoć, a koja je več uplaćena na račun MZ Kuge.
 Od tih sredstava, kao i od sredstava donatora koji su se i sami javljali i nudili svoju pomoć u materijalu i novcu, odmah pošto su u medijima čuli za ovaj slučaj, uz svoje vrijedne i solidarne komšije, ova porodica će vrlo brzo ponovo imati svoj krov nad glavom. Juče je izlivena i završena prva ploča na kući, a vrlo brzo će se pripremiti i druga ploča, i potom krov. Komšije i porodica se nadaju, prije najavljenog snijega pokriti kuću. Od komšije porodice Smajić, gospodina Suada Ćehajić, smo saznali da su se mještani naselja Kuge, kao i njihova Mjesna zajednica, maksimalno uključili u akciju, a svoju pomoć do sada u materijalu su pružile firme;  “Ingram”,  “Prosperitet”  “Nirmex”, “BH – Legno”, brenta “Bijelić” i još nekoliko drugih srebreničkih firmi, a svoju pomoć daju i mnogi sugrađani i komšije. Iz Vučkovaca iz firme “Bričić građa” su ponudili brodski pod i lamperiju za potkov.  A svoju pomoć su ponudili i predstavnici firme “Alemko komerc” iz Sarajeva, zajedno sa svojim prijateljima koji su obećali donirati sva sobna vrata za kuću. već su bili u Kugama, i uzeli mjere za stolariju.  Samohrana majka Fatima se u ime svojih kćeri zahvalila načelniku općine Sanelu Buljubašiću, i direktorici Centra za socijalni rad Ljilji Veselčić, na posjeti i pomoći koju su pružili njoj i djeci.
 POŽAR U KUGAMA  - 2014 009
Zahvalila se i svim dobrim i humanim ljudima iz Sarajeva, Gradačca i Srebrenika, a posebno je istakla veliku zahvalnost njenim komšijama koji su joj pružili najveću pomoć i podršku.  Obećano je da će pomoći biti još i da će ova čestita porodica vrlo brzo ponovo imati svoj krov nad glavom.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI