Srijeda, 24 Jula, 2024

Najavljen sastanak s vlasnicima parcela koje su predviđene za eksproprijaciju u K.O. Podorašje i Tinja, a koje se nalaze na trasi autoceste Tuzla-Orašje

Poštovani građani, predsjednici MZ Previle, MZ Podorašje i MZ Tinja Gornja, a posebno vlasnici parcela koje su predviđene za eksproprijaciju u K.O. Podorašje i K.O. Tinja, obzirom da se iste nalaze na trasi izgradnje autoceste Tuzla-Orašje, obavještavamo vas da će se sastanak u vezi navedene problematike održati u objektu MZ Tinja Gornja, dana 27.06.2024. godine (četvrtak) sa početkom od 15,00 sati. Na sastanku će biti prisutni predstavnici Autocesta FBiH kao i predstavnici Gradske uprave Srebrenik. Pozivamo sve zainteresovane da se odazovu sastanku te da se na istom upoznaju sa svim činjenicama u vezi eksproprijacije zemljišta potrebnog za izgradnju autoceste Tuzla-Orašje odnosno sa svim činjenicama u vezi mogućnosti postizanja odgovarajućeg sporazuma, informišu iz gradske uprave.

Izgradnja autoceste Tuzla-Orašje, u dužini od 62 kilometra, predstavlja jedan od najvažnijih kapitalnih projekata u Bosni i Hercegovini. Ovaj projekt će značajno unaprijediti prometnu infrastrukturu na sjeveru zemlje i otvoriti nove mogućnosti za razvoj turizma i privrede. Javno preduzeće Autoceste FBiH je nedavno objavilo Javni oglas za sporazumno pribavljanje nekretnina potrebnih za izgradnju dionice Tuzla-Maoča, koja je dio autoceste Tuzla-Orašje. Tom prilikom su pozvani svi vlasnici nekretnina na području Srebrenika, uključujući katastarske opštine Tinja i Podorašje, da pristupe procesu sporazumnog rješavanja sticanja prava vlasništva nad nekretninama koje će biti eksproprisane, a sve neophodne informacije u vezi toga se mogu dobiti i na ovom sastanku. Kako su istakli predstavnici Autocesta FBiH, ukoliko se vlasnici ne jave na ovaj oglas u ostavljenom roku, smatrat će se da nisu zainteresirani za sporazumno rješavanje sticanja prava vlasništva, te će se postupak eksproprijacije pokrenuti pred nadležnim organom uprave, u skladu sa Zakonom o eksproprijaciji.

Kao prilog Vam dostavljamo spisak parcela i spisak vlasnika istih, koje su predviđene za eksproprijaciju, na području K.O. Podorašje i K.O. Tinja:

Spisak imena posjednika parcela koje se eksproprisu KO Tinja

Spisak imena posjednika parcela koje se eksproprisu KO Podorasje

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI