Četvrtak, 8 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKNajkritičnije u Špionici Centar

Najkritičnije u Špionici Centar

Zbog nepovoljne hidrometeorološke situacije u Srebreniku, ekipe Civilne zaštite, Profesionalne vatrogasne jedinice, Gorske službe spašavanja Srebrenik su od ranih jutarnjih sati na terenu.

spionica 1
Špionica Centar

Trenutno je najkritičnije stanje u Špionici Centar gdje su poplavljene značajne poljoprivredne površine, voda je ušla i u nekoliko stambenih objekata, odakle su evakuisali stanovnike, uglavnom stare i nemoćne.

spionica2 1
Špionica Centar

-“Uklonjena je opasnost u Špionici Srednjoj gdje se stablo zaglavilo ispod mosta, te je uklonjeno. Na ovo područje dopremljen je pijesak i trenutno se pune vreće i gradi zaštita u blizini pošte i matičnog ureda”, izjavio je za Radio Srebrenik Nermin Jašarević, pomoćnik gradonačelnika za civilnu zaštitu, naglasivši da trenutno nema elemenata za proglašavanje stanja prirodne nesreće od poplava. Vodostaj rijeke Tinje kod Koprića mosta je 240 centimetara i trenutno je u blagom opadanju.

spionica2 1

Stanovništvo se poziva na oprez i poduzimanje preventivnih mjera. Sve pomenute službe su nha raspolaganju građanima 24 sata.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari