Petak, 14 Juna, 2024

Nakon 12 dana vožnje biciklima iz Švedske, Reuf Jahić i Suad Buljubašić stigli u Srebrenik

Srebreničani Reuf Jahić i Suad Buljubašić prije 12 dana krenuli su  u jednu veliku avanturu kada su se na biciklima zaputili iz Švedske u BIH. Jučer su nakon pređenih skoro 2 400 kilometara stigli u rodni Srebrenik, gdje su ih dočekali rodbina,prijatelji,članovi MTB  Gradina Srebrenik čiji su i sami članovi, kao i djeca sa posebnim potrebama i njihovi staratelji.

Ovaj veliki poduhvat imao je i svoju humanu dimenziju, s obzirom da je Reuf Jahić, poznati srebrenički humanista koji živi u Švedskoj u toj zemlji prikupio pomoć za djecu s posebnim potrebama i socijalno  ugroženu djecu s područja Tuzlanskog kantona. Reuf je za ovu djecu uspio prikupiti oko 8 000 KM i u saradnji sa još jednim poznatim srebreničkim humanistom  Almirom Tursunovićem ovaj novac će biti uručen onima kojima je to najpotrebnije, a planirana je i jedna zajednička ekskurzija.

Kako kažu Reuf i Suad, samo putovanje bilo je naporno, ali lijepo. Bilo je vožnje i po kiši i vjetru, vozili su prosječno 200 kilometara dnevno, dešavali su se i padovi, lakše povrede i problemi s biciklima, ali sve u svemu ova avantura za njih je jedno lijepo i nezaboravno iskustvo.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI