Utorak, 5 Decembra, 2023

Nakon završetka radova ugodniji ambijent u područnoj školi u Falešićima

Radnici firme „Baja-tex“ Srebrenik okončali su radove na adaptaciji zgrade JU OŠ „Rapatnica“ u srebreničkom naselju Falešići. U sklopu ovog projekta, na zgradi područne škole koja nije ispunjavala ni minimum uvjeta na planu termičke izolacije, umjesto dotrajalih drvenih prozora i vrata, postavljena je savremena PVC stolarija. Postavljeni su i savremena termička izolacija i nova fasada, a sanirani su i mokri čvorovi i izgrađena nova kotlovnica, te renovirana nadstrešnica na glavnom ulazu u školsku zgradu.

Prema riječima Zehrudina Muhedinovića, direktora OŠ „Rapatnica“, u adaptaciju i utopljavnaje školske zgrade uloženo je 20.000 maraka, a sredstva je donirala Unija turskih općina svijeta (TDBB). Sredstva za radove koji nisu bili obuhvaćeni ovim projektom izdvojena su iz gradskog budžeta. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji će se realizirati u saradnji s TDBB-om. Kako ističe općinski načelnik Nihad Omerović, u planu je i realizacija projekta izgradnje Sportsko-rekreativnog centra na Majevici, Doma za stare i iznemogle i niza drugih projekata.

Nakon završetka radova realizirana je zahtjevna akcija crtanja velike zastave BiH na kompletnoj vanjskoj fasadi školske zgrade, a i zidove u hodnicima ukrašavaju žuto-plavi državni simboli. Na inicijativu direktora Muhedinovića, ukrašavanje školskih objekata počelo je u vrijeme nogometne groznice 2014. godine, kada su na kompletnu fasadu centralne škole naslikali državne simbole.

Time su izrazili zahvalnost nogometnim reprezentativcima za radost koju su priredili građanima plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a kasnije su postepeno i objekti svih područnih škola poprimili isti izgled.

M.O.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI