Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETNjemačka i nas označila: BiH stavljena na listu rizičnih zemalja zbog virusa

Njemačka i nas označila: BiH stavljena na listu rizičnih zemalja zbog virusa

Nakon pogoršanja epidemiološke situacije, Njemački Robert Koch-Institut 16. juna je Bosnu i Hercegovinu kategorisao u listu rizičnih zemalja.

Dole navedene države trenutno su označene kao područja u kojima postoji povećan rizik od infekcije SARS-CoV-2.

granični prelaz

Za one koji ulaze u Njemačku i koji su se nalazili u rizičnom području u bilo koje vrijeme u posljednjih 14 dana prije ulaska, može postojati obaveza da ih razdvoje prema odgovarajućim karantenskim propisima nadležnih saveznih država.

Napominjemo, Federalna vlada kontinuirano ispituje u kojoj su mjeri područja klasificirana kao rizična područja. Stoga može doći i do kratkoročnih promjena, posebno proširenja ovog popisa.

Prije početka putovanja provjerite jeste li bili u nekom od ovih područja u posljednjih 14 dana prije ulaska u Njemačku. U tim slučajevima morate očekivati obavezu razdvajanja.

Postojeće informacije o putovanjima i sigurnosti iz Federalnog ureda za vanjske poslove i informacije koje je savezna vlada dostavila putnicima i putnicima ostaju važeće.

  • Afganistan, Egipat, Albanija, Alžir, Angola, Antigva i Barbuda, Ekvatorijalna Gvineja, Argentina, Armenija, Azerbejdžan, Etiopija, Bahami, Bahrein, Bangladeš, Barbados, Belize, Benin, Butan, Bolivija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Čile, Kostarika…
  • Izvor: Radio Sarajevo

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari