Četvrtak, 23 Maja, 2024

Nogometaši Veleža gostuju kod Elfsborga

Nogometaši Veleža večeras igraju novu historijsku utakmicu u Konferencijskoj ligi, a rival je švedski predstavnik Elfsborg koji će biti domaćin prvog duela.

Nakon sjajnih nastupa protiv Colerainea i AEK-a iz Atine, Rođeni se nadaju kako će nastaviti sjajnu priču u prvoj sezoni u Evropi nakon 33 godine čekanja.

Euforija mostarskog kluba i dalje traje, a za novi veliki uspjeh potrebna je još bolja predstava protiv rivala iz Švedske.

Također, Elfsborg igra u odličnoj formi u posljednje vrijeme. Ekipa nema poraza već sedam takmičarskih utakmica uz impresivan prolazak dalje u Evropi preko Milsamija ukupnim rezultatom 9:0.

S druge strane, Rođeni su doživjeli neugodan poraz od prijedorskog Rudara u meču trećeg kola Premijer lige, a trener Feđa Dudić ističe da je u pitanju opomena koja stiže na vrijeme.

“Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi, čak i odličnoj. Elfsborg je timski na visokom nivou, kondiciono i fizički odlično spreman. Taktički vrlo dobro stoje i imaju neke svoje šablone po kojima igraju. Napravili smo dobar skauting i probat ćemo otkloniti probleme u našoj igri. S druge strane, želimo iskoristiti njihove mane, a imaju ih kao i svi ostali klubovi. Vidjeli ste sve. Kada si pravi, izbaciš AEK, a kada nisi, izgubiš od Rudara zasluženo. Nadam se da nam je to bila dobra opomena i da ćemo iz nje naučiti. Moralo se nekada desiti. Imali smo duži razgovor i nadam se da je igračima došlo do glave. Znamo odakle smo krenuli prije dvije godine, ja kao trener i igrači. Teško je doći na vrh, a vrlo lako se padne”, rekao je trener Rođenih u najavi utakmice.

Iako su svi u taboru Veleža svjesni da neće biti lako, pravi pristup i borba za svaku loptu jedini su put ka nastavku evropskog sna.

Utakmica na Boras Areni igra se večeras sa početkom u 18:45. Sudijska ekipa dolazi iz Poljske s glavnim arbitrom Pawelom Gilom.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE