Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETNurkić pozvao građane da glasaju i poručio: Jedina mogućnost da nešto promijenimo

Nurkić pozvao građane da glasaju i poručio: Jedina mogućnost da nešto promijenimo

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić će 2. oktobra na Općim izborima obaviti svoju građansku dužnost i izaći na glasačko mjesto, a ujedno je i poslao poruku svim građanima u BiH.

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini objavila je videosnimak u kojem je čestitala bh. košarkaškoj reprezentaciji na ostvarenom rezultatu na Eurobasketu 2022, ujedno dodajući da su prikupili simpatije širom EU.

Eurobasket uporedili su sa izborima, jer se oba događaja organizuju svake četvrte godine. Ipak, za razliku od košarke, građani na izborima mogu utjecati na rezultat.

U objavi EU delegacije u BiH, Jusuf Nurkić, jedan od najpoznatijih bh. košarkaša, odgovarao na kratka pitanja o sebi i svom životu. Jedno od pitanja, odnosilo se i na to da li će Bosnian beast, nadimku po kojem je Nurkić poznat u svijetu, izaći na izbore u nedjelju, 2. oktobra.

“Milion posto ću izaći na glasanje. Jednostavno, više nemamo izbora, a izbor je naš. Mislim da smo ovih godina shvatili olako našu odgovornost za izbore. Ovaj put imamo nula izgovora da ne izađemo na izbore. Mislim da je to jedina mogućnost da nekom nešto promjenite. Izađi i glasaj jer sve počinje tvojim izborom”, poručio je Nurkić.

Klix.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari