Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETObjavljen Javni poziv za podršku gradovima i općinama TK

Objavljen Javni poziv za podršku gradovima i općinama TK

Vlada TK

Vlada Tuzlanskog kantona objavila je Javni poziv za dostavljanje prijava za dodjelu sredstava iz Budžeta Tuzlanskog kantona za 2020. godinu sa pozicije ”Podrška nižim nivoima vlasti – Grad i općine”.

Riječ je o pozivu za dostavu prijava na ime finansijske pomoći budžetima nerazvijenih jedinica lokalne samouprave na području Tuzlanskog kantona iz sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona za 2020. godinu.

Kriteriji koje moraju ispuniti jedinice lokalne samouprave sa područja TK da bi podnijele prijavu su da imaju do12.500 stanovnika, da im je površina do 350 km2, da imaju do 50 naseljenih mjesta te da im je index razvijenosti niži od 1,00.

Za primjenu navedenih kriterija koristit će se socioekonomski pokazatelji po općinama Federacije Bosne i Hercegovine, utvrđeni od strane Federalnog zavoda za programiranje razvoja u 2018. godini.

Uz prijavu, obavezna je dostava ovjerene izjave ovlaštenog lica da se odobrena sredstva neće koristiti za isplatu plaća, naknada i dodataka na plaću zaposlenih i isplatu materijalnih troškova.

Javni poziv ostaje otvoren 10 dana od dana objavljivanja na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona.

Krajnji rok za dostavu prijava je 20.06.2020. godine.

Izvor: RTV Slon

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari