Nedjelja, 26 Marta, 2023
NaslovnicaVRIJEMEOd subote Miholjsko ljeto u punom zamahu

Od subote Miholjsko ljeto u punom zamahu

Postepeno se rješavamo “dosadne” oblačnosti i magle koja se ove sedmice nadvila nad veći dio zemlje. Danas nakon magle i niske oblačnosti po kotlinama i nizinama većeg dijela Bosne, u toku dana postepeno razvedravanje i više sunčanog vremena u svim kajevima. To je najava Miholjskog ljeta i obilje suncanog vremena od subote.

Prostrana evropska anticiklona koja postepeno dobija na snazi u subotu(15.10.) će potpuno zahvatiti nase krajeve donoseći nam suncano ali i sve toplije vrijeme uz ugodne dnevne temperature. Nedelja ali i početak naredne sedmice rezervisano je tako za suncano i ugodno toplo vrijeme. Ugođaj bi samo kvarila lokalno magla u prijepodnevnim satima po kotlinama i nizinama Bosne.

Pored sve vise suncanog i stabilnog vremena koje nas ocekuje od subote, dolaziće i do osjetnijeg porasta dnevnih temperatura koje će u pojedinim danima lokalno prelaziti i 25C. Ipak u uslovima stabilne atmosfere ali i cinjenice da je noć dosta produzila, jutra će biti prilično prohladna. Biće problema sa odijevanjem, jer će dnevna amplituda kretanja temperatura biti velika, piše bhmeteo.ba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari