Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

Održana 29. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik

Na 29. redovnoj maratonskoj sjednici Gradskog vijeća u Srebreniku koja je završena sinoć u ponoć,   najvažnija tačka bila je Informacija o vodosnadbijevanju na mjesnom području Tinja i ostalim naseljima, a nedostatak pitke vode i nepostajenje kvalitetnog sistema vodosnadbijevanje je inače i gorući problem ovom gradskom području.

Za rješavanje problema nedostatka vode, gradska uprava ima nekoliko potencijalnih rješenja, na računu postoje i namjenska sredstva, no po svemu sudećći biće potrebno iznaći i dodatne finansije.Informacija o vodosnadbijevanju dobila je potrebnu podršku vijećnika uz usvojene zaključke kojima se zadužuje i obavezuje Gradska uprava da u narednom periodu poduzme određene aktivnosti kako bi se rješavala ova problematika.

Gradsko vijeće podržalo je nacrt odluke o Budžetu za 2024. godinu, kao i programe izgradnje infrastrukture,uređenja gradskog građevinskog zemljišta,obavljanja zajedničke komunalne potrošnje,program rada Gradskog vijeća, a uz usvojene zaključke koji se odnose na zaštitu interesa građana, prirodne okoline i vodnih resursa primljena je na znanje informacija o postupcima izdavanja odobrenja za eksplataciju kamena na lokalitetu Špionica Gornja.

Usvojen je i prijedlog odluke o bratimljenju Srebrenika sa makedonskom općinom Kriva Palanka, kao i prijedlog odluke o donacije kompjeterske opreme školama na ovom gradskom području.

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI