Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Održana promocija knjige „Moja prva zbirka dova“

Pred velikim brojem učenika osnovnih škola općine Srebrenik i njihovim vjeroučiteljima, te polaznicima mektepske nastave mekteba Medžlisa Srebrenik i njihovih muallima, jučer, 29.10.2015. godine, u Kino sali Doma kulture u Srebreniku u 12 sati upriličena je promocija knjige „Moja prva zbirka dova“ autorice Azre Hasanović, profesorice religijskog odgoja.

Na početku promocije prisutnima se obratila Fikreta Jašić, šef JU Biblioteke Srebrenik, koja se zahvalila prisutnima na dolasku i gostima.

Prvi promotor, koji je bio i moderator ove promocije, mr.sc. Damir ef. Babajić, govorio je o dovi, njenom značaju u životu svakog vjernika. Citirajući ajete i hadise ukazao je i na važnost dove i važnosti činjenja dove u svakoj situaciji. Ukazao je na značaj ove zbirke dova, jer sadrži dove koje traba da budu sastavni dio svakodnevnog života. „Uvažena prof. Azra nastojala je ovom zbirkom ukazati na značaj dove, čija će, kako ističe recenzent ove zbirke Azra Fazlović, vrijednost u njezinoj današnjoj upotrebi doći do izražaja i to iz više razloga: prvo, namijenjena je najmlađima otuda i naziv prva zbirka, jer je posebno dragocjeno što se kod djece razvija odgojna crtica ličnosti i ljubav prema islamu… Iščitavajući retke ove knjige vidljivo je da se pristupilo ovoj zbirci s posebnom pažnjom, jer autorica je svaku dovu popratila ilustracijom koja ima jaku poruku i sadržaj“- istakao je Babajić.

mojaprvazbirkadova2015

Drugi promotor prof. Meliha Terzić, govorila je o knjizi, ali i o autorici, te njenom zalaganju na polju širenja pozitivnih vrijednosti. Ona je ukazala na značajnu ulogu prof. Hasanović u današnjem društvu, te njenom doprinosu Bosanskoj Sumejji i „Ammaru“ čija je urednica. Prof. Terzić je istakla važnost ove zbirke u odgojnom procesu djeteta.

Na kraju prisutne je poselamila i autorica, koja se zahvalila prisutnima na dolasku, te svojim nadahnutim predavanjem, primjerima, izmamila i suze prisutnima.

Današnje druženje na promociji knjige uljepšali su i članovi čitalačkog kluba Biblioteke Srebrenik, čitajući stihove i dove koje je priredila prof. Hasanović.

Organizator ove promocije je JU Biblioteka Srebrenik u saradnji sa Medžlisom IZ-e Srebrenik.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI