Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

Održana tematska sjednica Gradskog vijeća posvećena stanju u oblasti sigurnosti u Srebreniku

Tematska sjednica Gradskog vijeća održana je u Srebreniku, a razmatrana je informacija o stanju u oblasti sigurnosti na ovom Gradskom području.

Učešće na sjednici uzeli su predstavnici svih relevantnih institucija kao što su PU Srebrenik, Općinski Sud,Centar za socijalni rad,Dom zdravlja Srebrenik te predstavnici obrazovnih institucija.

Kako su naveli predstavnici PU Srebrenik, policija je tokm ove godine intezivirala preventivne i represivne mjere na otkrivanu,suzbijanju i sprečavanju svih krivičnih djela, naročito krivičnih djela protiv imovine koja i jesu najbrojnija. U toku ove godine registrovana su 164 krivična djela, a nije bilo zabilježenih najtežih krivičnih djela .

tokom ove godine počinjeno je 17 krivičnih djela „Nasilje u porodici“ što predstavlja povećanje u odnosu na isti period od prošle godine za oko 6 posto. U toku prvih 9 mjeseci ove godine registrovano je 122 slučaja narušavanja javnog reda i mira, nešto manje nego u prethodnoj godini.

U oblasti bezbijednosti saobraćaja u prvih 9 mjeseci može se zaključiti da je stanje složenije nego prethodne godine. Zabilježene su 272 saobraćajne nezgode, sa 4 smrtno stradale osobe, 17 teže i 115 lakše povrijeđenih lica.

Na ovoj tematskoj sjednici vijećnici i i predstavnici ključnih institucija iznijeli su niz prijedloga kako poboljšati generalno stanje bezbijednosti na ovom području, od jačanja materijalno-tehničkih uslova i ljudskih potencijala u nadležnim službama, pa sve do rada na prevenciji krivičnih djela.

 Posebna pažnja posvećena je aktivnijem odnosu prema pitanjima sigurnosti djece u školama, nasilju u porodici, sigurnosti u saobraćaju i slično.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI