Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKOdržana tematska sjednica GV Srebrenik o problemima u vodosnabdijevanju

Održana tematska sjednica GV Srebrenik o problemima u vodosnabdijevanju

Danas je održana tematska sjednica Gradskog vijeća Srebrenik koja je bila posvećena pitanju vodosnabdijevanja na ovom Gradskom području.

Gradski vijećnici razmatrali su informaciju koju su sačinile nadležne gradske službe i ista je usvojena, a usvojeno je i još nekoliko zaključaka.

Obavezuje se gradonačelnik da u što kraćem vremenskom roku formira konultativni tim od etabliranih stručnjaka iz ove oblasti. Sve dalje aktivnosti vodit će se u saradnji sa JP Vodovod i kanaluzacija Srebrenik. Bunar BGD-11 s obzirom da je kontaminiran željezom i manganom – obustavit će se sve aktivnosti do izrade studije o fabrici vode. Grad Srebrenik i JP Vodovod i kanalizacija odmah će započeti aktivnosti na bunarima Ekonomija II i revitalizaciji vodozahvata Sastavci, a kako bi se raspoložive količine vode uvele u sistem vodosnabdijevanja. Poduzet će se sve potrebne aktivnosti na uvođenju B5A u sistem vodosnabdijevanja.

Također, jedan od zaključaka je da se odmah započne sa aktivnostima na realizaciji projekta magistralnog voda prema MP Tinja i Podorašje i razmatranje spojnog voda preko MZ Ljenobud. Zatim, nastaviti sa aktivnostima na proglašenju vodozaštitnog pojasa za akumulaciju Bistrička rijeka, nastaviti sa aktivnostima vodosnabdijevanja ostalih mjesnih zajednica koje imaju probleme sa vodosnabdijevanjem, a u cilju izrade integralnog rješenja problema na cijelom gradskom području.

Sva hidrogeološka istraživanja izvoditi na osnovu dozvola izdanih od strane nadležnih ministarstava i prethodnog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Mole se i zastupnici iz Srebrenika sa viših nivoa vlasti, a koji su danas također bili prisutni na sjednici, da se aktivno uključe na rješavanju ovog problema – zaključci su današnje tematske sjednice Gradskog vijeća.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari