Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Oprez vozačima, magla i ovog jutra smanjuje vidljivost

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Savjetujemo sporiju i oprezniju vožnju.

Radovi na izgradnji kružnog toka na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u mjestu Tasovčići, kao i na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-17 na izlazu iz Mostara prema Ortiješu su u toku. U zoni izvođenja radova saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa danas se izvode na magistralnom putu M-5 Azize Šaćirbegović- Korija- Ljubogošta
(u mjestu Bistrik). Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

VIJESTI

Najnovije vijesti