Utorak, 5 Decembra, 2023

Ove sedmice čeka nas promjenjivo vrijeme

Oblačno vrijeme s kišom i povremenim sunčanim intervalima pratit će nas i tokom ove sedmice. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, više sunca bit će u srijedu, ali tokom noći ponovo slijedi naoblačenje.Danas će biti oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima povremeno. Isto vrijeme očekuje nas i u utorak, ali se lokalni pljuskovi očekuju u poslijepodnevnim satima u Hercegovni i na jugozapadu Bosne. Jutarnje temperature kretat će se između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni, a dnevne između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U srijedu će veći dio dana biti sunčano vrijeme, a naoblačenje će stići sa sjevera tokom večeri. Jutarnje temperature bit će niže za jedan stepen, dok će dnevne porasti u prosjeku za dva stepena celzija.

Četvrtak će osvanuti s kišom i tamnim oblacima u Bosni, dok se kiša u Hercegovini očekuje tokom poslijepodneva. Temperature će blago pasti pa se tokom dana očekuje između 8 i 14, na jugu do 20 stepeni.

Posljednji radni dan ove sedmice bit će topliji i proći će bez padavina. Prema podacima Accuweathera, u subotu će biti sunčano i suho vrijeme, dok od nedjelje ponovo stižu naoblačenje i padavine.

Sunčano vrijeme očekuje nas tek početkom maja. (KLIX)

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti