Utorak, 5 Decembra, 2023

Svečano obilježen Dan manevarske jedinice Srebrenik

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježje poginulim policajcima u krugu Policijske stanice Srebrenik, započele su aktivnosti oko obilježavanja 27. godišnjice formiranja Manevarske jedinice policije SJB Srebrenik.

Obilježavanju ovog važnog datuma koji je od značaja za organizovanje odbrane ne samo općine Srebrenik, već i Bosne i Hercegovine, prisustvovao je veliki broj tadašnjih članova manevarske jedinice, a nakon polaganja cvijeća na centralno spomen-obilježju u Srebreniku, te spomen kosturnici u gradskom parku, uslijedila je i svečana akademija u Domu kulture u Srebreniku. Prisutnima su se uz pozdravni govor obratili predsjedavajući Udruženja “Policajci Srebrenika 1991.-1995” Mujo Muratović, ratni načelnik općine Mehmed Bajraktarević, sadašnji načelnik NIhad Omerović i ratni komandir Manevarske jedinice policije Ibro Ibrić.

Organizator ove manifestacije je Udruženje “Policajci Srebrenika 1991.-1995” uz podršku gradonačelnika Srebrenika Nihada Omerovića. Bila je ovo jedinstvena prilika za prisjećanje na ratni put Manevarske jedinice policije SJB Srebrenik čiji pripadnici su za hrabrost i nesebičan doprinos u odbrani BiH odlikovani najvišim ratnim priznanjem “Ratnom policijskom zastavom”.

M.O.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI