Subota, 18 Maja, 2024

Parlament FBiH naredne sedmice razmatra izvještaj Odbora za utvrđivanje činjenica o nabavci respiratora

Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine najavljena je za četvrtak 18. juni.

Jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda je izvještaj Odbora za utvrđivanje činjenica o nabavci 100 respiratora iz Narodne Republike Kine, plaćenih 10,5 miliona KM.

Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije je prva najavljena tačka dnevnog reda. Ovaj akt upućen je u parlamentarnu proceduru po skraćenom postupku.

Delegati bi na ovoj sjednici trebali da se upoznaju i s informacijom o mjerama Vlade Federacije BiH, s pregledom dostavljenih informacija o nabavkama po Zaključku V broj: 58312020 od 30.4.2020. godine, kao i informacijom o radu Federalne uprave civilne zaštite od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovanog pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Federacije BiH. Uz tu informaciju, predloženim dnevnim redom su najavljeni također izvještaj o postupku svih nabavki, posebno medicinske opreme, od 16.3.2020. godine, kao i dopuna izvještaja o provedenim postupcima javnih nabavki u Federalnoj upravi civilne zaštite.

Izvor: RTV Slon

VIJESTI

Najnovije vijesti