Srijeda, 21 Februara, 2024

Polaganjem cvijeća i svečanom sjednicom OV Srebrenik obilježen Dan nezavisnosti

Danas je  velikoj sali srebreničkog Doma kulture održana svečana proširena sjednica Općinskog vijeća Srebrenik kojom je na prigodan način obilježen 1. mart, Dan nezavisnosti BiH.

Pored općinskih vijećnika, sjednici su prisustvovali i najviši predstavnici političkog, privrednog, kulturnog i vjerskog života općine Srebrenik i Tuzlanskog kantona te predstavnici boračkih udruženja.

–„Dan nezavisnosti se slavi kao najvažniji praznik, simbol slobode, nezavisnosti, te dostojanstva svake države i svakog naroda na svijetu. Praznici bosanskohercegovačkog naroda su posebni jer je taj narod sam po sebi poseban, po svome dostojanstvu, opstojnosti, po odlukama i po veličini historijskog tereta koji je morao iznijeti, te neprestanoj izloženosti historijskim iskušenjima kada ja u pitanju dokazivanje činjenice da se bh. prostor i bh. narodi nikada ne mogu porobiti niti biti predmetom potkusurivanja velikodržavnih interesa pojedinih država”, istakao je u svom referatu Nihad Omerović, načelnik općine Srebrenik.

Čestitke u povodu Dana nezavisnosti učesnicima sjednice uputili su i Edis Kavgić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Srebrenik i Jakub Suljkanović, premijer Vlade TK, naglasivši da nikada ne smijemo zaboraviti najbolje sinove BiH koji su u temelje suverene i nezavisne države BiH ugradili dijelove tijela i svoje živote.

Svečanu proširenu sjednicu Općinskog vijeća Srebrenik uveličali su i učenici Prve osnovne škole Srebrenik koji su priredili prigodan kulturni program posvećen Danu nezavisnosti BiH. U sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, delegacije općine Srebrenik, Vlade TK i srebreničkih boračkih udruženja položili su cvijeće na Centralno spomen obilježje i Spomen-kosturnicu u Srebreniku.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI