Srijeda, 22 Marta, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETPolicija zabranila skup u okviru “Povorke ponosa” u Banjaluci

Policija zabranila skup u okviru “Povorke ponosa” u Banjaluci

Policijska uprava Banjaluka donijela je Rješenje o zabrani javnog okupljanja u organizaciji nezavisnih stvaralaca i aktivista „Geto“ iz Banjaluke i „BH povorka ponosa“ iz Sarajeva, koje se trebalo održati večeras u Banjaluci od 17:30 do 1:00 iza ponoći.

Policijska uprava Banjaluka je Riješenje donijela nakon analize svih bezbjednosnih aspekata i okolnosti ovog javnog okupljanja, te je procijenjeno da postoji realna mogućnost da na istom može doći do većeg ugrožavanja ljudi i imovine“, saopšteno je iz uprave.

Policija je apelovala na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i da svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih, “imajući u vidu da je proteklih dana u vezi sa ovim javnim okupljanjem bilo mnogo negativnih rekacija i da je upućen niz prijetnji organizatoru i učesnicima ovog okupljanja”.

Inače događaj koji je “Povorka ponosa” namjeravala organizovati trebao je biti podrška aktivistima, ali i novinarima u kontekstu najava kriminalizacije klevete, ali i nedavnog oduzimanja zastave sa duginim bojama na Osmomartovskog maršu. N1

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari