Utorak, 18 Juna, 2024

Potpisan memorandum “Vitalni znaci 2019.”

Ministar za trgovinu, turizam i saobraćaj Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić i direktorica Fondacije Tuzlanske zajednice (FTZ) Jasna Jašarević potpisali su Memorandum o saradnji na projektu „Vitalni znaci 2019”. Riječ je o istraživanju kvaliteta života u Tuzlanskom kantonu.

Ministar Gluhić ovom je prilikom istaknuo da će Ministarstvo ispoštovati sve odgovornosti koje dobije. „Radi se o razvoju lokalnh zajednica. Treba istaknuti dvije stvari na koje mogu odmah sutra da utičem a to je turizam i saobraćajna infrastruktura, s akcentom na već učinjeno a to je otvaranje turističkih zajednica lokalnih zajednica”, rekao je ministar Gluhić.
Planirano je da FTZ u konsultativni proces uključi različite subjekte, institucije i lidere u zajednici te građanstvo kako bi istraživanje poslužilo kao dobar osnov za diskusije u zajednici o aktuelnim pitanjima sa kojima su susreću građani TK. Rezultati istraživanja bit će prezentirani na pristupačan način u vidu publikacije koja će biti objavljena krajem 2019. godine.
Na ovom nivou Fondacija će uključiti predstavnike relevantnih vladinih institucija na svim nivoima: nadležna ministarstva, lokalne vlasti i općinske službe, zatim predstavnike kulturnih, obrazovnih, sportskih, zdravstvenih, ekonomskih institucija, te relevantne nelvadine organizacije i istaknute pojedince dok drugi nivo predstavljaju građani.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti