Utorak, 23 Jula, 2024

Promocija romana „Mom srebreničkom heroju“

Promocija za web

U organizaciji Narodne biblioteke Srebrenik, u plavoj sali srebreničkog Doma kulture održana je promocija romana „Mom srebreničkom heroju“, autorice Sabine Hodžić Mehmedović.

Kako je istakao prof. Hazim Karić, ovaj roman je naiskrenija moguća ispovijest o strahotama rata devetogodišnje djevojčice koja je rat proživjela u Srebrenici i koja je, izgubivši oca, njoj najdraže biće na svijetu, bila primorana odrastati bez onoga koga je najviše voljela.

O ovoj potresnoj priči govorili su i Fikreta Jašić, rukovodilac Narodne biblioteke Srebrenik, kao i sama autorica knjige. Ovim romanom, istakla je autorica, željela je da sačuva sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, ali i da dokaže svima onima koji nisu vjerovali u uspjeh srebreničke djece, da i oni nešto mogu i znaju te da o Srebrenici umiju najbolje da pišu oni koji su za nju najviše dali.

Autorica romana rođena je 21. avgusta 1986. godine u Zvorniku, a nakon pada Srebrenice živi u Srebreniku. Preživjela je genocid u Srebrenici i u tom zločinu izgubila je sve muške članove porodice. Promocija ove potresne priče o stradanju Bošnjaka u Podrinju organizirana je u sklopu obilježavanja 21. godišnjice genocida u Srebrenici.

Promocija za web-1

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI