Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

Sjajan party održan na Starom gradu Srebreniku

Stari grad Srebrenik ugostio je prvi ‘party’ nakon proslave rođenja kralja Tvrtka

Projekat ‘Ear Illusion’ i autentične lokacije u Bosni i Hercegovini su se pokazali kao fantastičan spoj! Takav jedan event organizovan je na Starom gradu Srebreniku, čiji prvi spomen datira iz 1333. godine u povelji Stjepana II Kotromanića.

Ovaj događaj, pod pokroviteljstvom “Ear Illusiona”, uz podršku Grada Srebrenik i Turističke zajednice grada Srebrenik, ugostio je posebni techno duo INNER SENSE, uz nastupe DJ Fedje Knajdla, Soldiera i Aleksa Pelemisha, koji su poznata imena na House i Techno sceni. Sve prisutne performans je vratio u prošlost, u vrijeme srednjeg vijeka, na lokaciju koja je proglašena nacionalnim spomenikom u BiH – tvrđavu Stari grad Srebrenik.

Posjetitelji ovog unikatnog eventa su se složili da od 15. februara 1333. godine, kada je Stjepan II Kotromanić primio predstavnike Dubrovačke republike i uručio im potpisanu povelju, te od proslave rođenja Tvrtka Kotromanića, prvog bosanskog kralja, nije organizovan kvalitetniji ‘party’.

Techno duo INNER SENSE, zajedno s DJ Fedjom Knajdlom, Soldierom i Aleksom Pelemishom, očarali su prisutne svojim melodijskim setom, stvarajući pravu iluziju za uši na srebreničkoj tvrđavi. Fantastično okruženje dodatno je upotpunilo prisustvo oko 150 ljubitelja ove muzike. Cilj ‘Ear Illusiona’ je prenositi muzičku energiju i spajati je s izvanrednim i jedinstvenim lokacijama diljem svijeta, a posebno istaknuti ljepote Bosne i Hercegovine koje zaslužuju prepoznavanje u svjetskim okvirima.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI