Nedjelja, 19 Maja, 2024

Manifestacija OGUS počinje 5. avgusta

  • Ovogodišnje izdanje manifestacije Srebrenik – Otvoreni grada umjestnosti počinje 5. avgusta i trajat će sve do 1. septembra. Po svemu sudeći,u odnosu na prethodne godine,manifestacija će biti znatno sadržajnija i kvalitetnija,uz niz zanimljivih sadržaja za sve ukuse.
  • -Grad Srebrenik i ove godine zajedno sa Centrom za kulturu i informisanje organizira najznačajniju manifestaciju Otvoreni grad umjetnosti. Pokušali smo da zajedničkim angažmanom unesemo jednu novinu, a to je da produžimo trajanje manifestacije na cijeli avgust kako bi privukli što više posjetilaca na sve događaje u sklopu navedene manifestacije.Također ono što je karakteristično za ovogodišnju manifestaciju OGUS ‘23 je da ćemo otvorenje organizirati na Starom gradu Srebreniku a ostale sadržaje ćemo organizirati na platou ispred uređenog objekta Doma kulture. Od sadržaja moramo istaknuti likovnu koloniju, nekoliko pozorišnih predstava, koncerata, sadržaji za naše najmlađe, smotra folklora ali i koncerti za ljubitelje rock muzike.

Tokom ljetnih mjeseci mnogo naših sugrađana koji žive i rade van BiH dolaze u Srebrenik te je veoma važno i radi njih, ali i radi našeg stanovništva kao i posjetilaca iz drugih gradova da imamo mnogo više kulturnih sadržaja. Nadam se da ćemo i naredne godine nastaviti istim trendom te da ćemo prije svega obezbijediti više sredstava za manifestacije, a samim time imati i kvalitetnije sadržaje, istakao je gradonačelnik Grada Srebrenika Adnan Bjelić, uz dobrodošlicu svima na ovu tradicionalnu manifestaciju.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI