Srijeda, 28 Februara, 2024

Štab civilne zaštite Srebrenik: Nastavljeni radovi na terenu, građani se pozivaju na oprez

Štab civilne zaštite općine Srebrenik na osnovu Odluke o proglašenju prirodne nepogode od poplave i klizišta koju je donio Općinski načelnik,  svoje kontinuirano djelovanje na  ublažavanju posljedica poplave i klizišta na području općine Srebrenik usmjerava po prioritetima, koje utvrđuju stručni timovi na terenu.

            Štab civilne zaštite  je jutros u 09,00 sati održao III vanrednu sjednicu i utvrdio pravce djelovanja da današnji dan.

             Najteža situacija je i dalje  u naseljima razmještenih duž korita rijeke Tinje i njenih pritoka a posebno: Previle – Mahala , Tinja – Polje,   Potpeć – Polje , Bjelave, D. Potok II i III, Špionica – Centar

              Štab civilne zaštite je, nakon što su iscrpljene tehničke mogućnosti organizovanih struktura civilne zaštite, angažovao i dodatne snage pravnih lica u svrhu otklanjanja posljedica poplava i klizišta da sa svojom mehanizacijom podpomognu rad Štaba u vanrednim okolnostima.

            Danas se nastavlja sa izvođenjem radova teškom mehanizacijom na nekoliko lokaliteta u naseljima Potpeć, Previle i Bjelave, kako bi se sanirale nastale štete i oštećenja, koja bi mogla prouzrokovati prekid putnih komunikacija, urušavanje obala ili mostova, te ugrožavanje stambenih i privrednih objekata.

            Dva tima profesionalne vatrogasne jedinice su  cijelo vrijeme na terenu i rade na crpljenju vode iz zaplavljenih objekata i  bunara od naplavina.           

            Prognoze vremena za naredna tri dana nisu ohrabrujuće, te se građani pozivaju da budu pripravni kako bi zaštitili sebe i svoju imovinu.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI