Utorak, 27 Februara, 2024

Stabilizuje se situacija na putevima

U odnosu na rane jutarnje sate sniježne padavine su oslabile ili prestale, tako da se polako stabilizuje situacija na putevima. Na pojedinim  dionicama preko planinskih prevoja i dalje upozoravamo na snijeg na kolovozu, kao i na moguću poledicu. Izdvajamo puteve: Bugojno-Kupres-Šuica-Livno, Vrtoče-Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Priluka-Glamoč-Mliništa, Resanovci-Drvar i Vrhpolje-Sanski Most, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Komar (Travnik-Donji Vakuf), te šire područje Romanije. Na dionici Kupres-Šuica-Livno dodatne probleme stvara i jak vjetar. Povećana je i opasnost od odrona, a posebno skrećemo pažnju na puteve: Turbe-Banja Luka, Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Šićki Brod-Živinice-Kladanj, Žitomislići-Doljani, Jajce-Crna Rijeka, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

BIHAMK vijesti