Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Stanje na putevima

Radovi na magistralnom putu Mostar-Nevesinje (dionica Bakračuša-Nevesinje), izvode se do 30.oktobra, zbog čega je u vremenu od 09.00 do 15.00 sati saobraćaj na tom pravcu obustavljen. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na put preko Berkovića i Stoca.

Danas u vremenu od 08.00 do 18.00 sati, bit će obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Jezero-Šipovo.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.novembra, podsjećaju iz BIHAMK-a.

VIJESTI

BIHAMK vijesti