Petak, 19 Aprila, 2024

Svečano otvorena dionica regionalnog puta Srebrenik-Donja Orahovica

Danas je svečano puštena u saobraćaj rekonstruisana dionica regionalnog puta Srebrenik-Donja Orahovica Gračanica.

Prigodnoj svečanosti prisustvovale su delegacije Općine Srebrenik i Vlade Tuzlanskog kantona, na čelu s općinskim načelnikom Nihadom Omerovićem i premijerom Jakubom Suljkanovićem.

Riječ je o dionici puta od raskršća za Brnjičane prema raskršću za Gornje Moranjke, u dužini od 500 metara. Radove je obavila firma “Jata Group”, a u sklopu ovog projekta obavljena je temeljita rekonstrukcija i postavljena dva sloja novog asfalta na pomenutoj dionici regionalnog puta. Na pojedinim kritičnim dijelovima proširen je profil puta, a riješen je i problem odvodnje površinskih voda. U temeljitu rekonstrukciju i modernizaciju ove dionice puta uloženo je oko 500.000 maraka, a sredstva je obezbijedila Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.

Završetkom ovih radova osigurana je i znatno kvalitetnija veza između dva privredna centra na području Tuzlanskog kantona, a olakšan je i pristup gradskom središtu Srebrenika  seoskih naselja koja gravitiraju ovom regionalanom putnom pravcu. Na današnjoj svečanosti najavljen je nastavak radova na revitalizaciji i rekonstrukciji regionalnog puta Srebrenik-Donja Orahovica-Gračanica, ali i ostalih regionalnih putnih pravaca na području Tuzlanskog kantona.

Otvorena novoasfaltirana donica regionalnog putnog pravca Srebrenik-D.Orahovica-Gracanica

Predstavnici Vlade TK,Direkcije cesta TK-a i Opcine Srebrenik na svecan nacin su pustili u saobracaj novoasfaltiranu dionicu regionalnog putnog pravca Srebrenik-Donja Orahovica-Gracanica. Vrijednost ovog infrastrukturnog projekta je oko 440 hiljada KM, a radove je izvela firma JATA-GROUP Srebrenik

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Donnerstag, 19. April 2018

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI