Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Turković obavijestila o saglasnosti za glasanje hrvatskih državljana u BiH

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica  vanjskih poslova BiH Bisera Turković u telefonskom razgovoru s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom o pitanjima od interesa za obje zemlje, danas je obavijestila o odluci Vijeća ministara da se državljanima Republike Hrvatske, koji su na  privremenom ili stalnom boravku u BiH, dozvoli glasanje 4. i 5. jula 2020. godine u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske, i to u Ambasadi Republike Hrvatske u Sarajevu, Generalnom konzulatu u Mostaru, Tuzli, Banjaluci i konzulatima u Vitezu i Livnu.

Ministar Grlić Radman je obavijestio ministricu Turković o njegovom razgovoru s njemačkim ministrom vanjskih poslova Heikom Maasom u vezi s otvaranjem granica EU za zemlje zapadnog Balkana, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Turković je kolegu iz Hrvatske informirala i o saglasnosti Vijeća ministara o prihvatanju vojnog atašea Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

VIJESTI

Najnovije vijesti