Subota, 18 Maja, 2024

Povratak fudbala u Italiji, nastavlja se Kup

Poslije tromjesečne pauze zbog pandemije korona virusa fudbalaska sezona u Italiji nastavlja se revanš mečevima Kupa Italije.

Na Apeninskom poluotoku, koji je bilo jedno od najvećih žarišta virusa u Evropi, prvi će na teren fudbaleri Juventusa i Milana, a susret u Torinu počinje u 21 sat. Prva utakmica, odigrana u Milanu 13. februara, završena je neriješenim rezultatom 1:1.

FILE PHOTO: Soccer Football – Coppa Italia Semi Final First Leg – AC Milan v Juventus – San Siro, Milan, Italy – February 13, 2020 Juventus’ Cristiano Ronaldo in action with AC Milan's Davide Calabria and Simon Kjaer REUTERS/Alberto Lingria/File Photo

U drugom polufinalu, sutra u isto vrijeme, sastat će se Inter i Napoli, a gosti imaju prednost iz prvog susreta (1:0).

Mečevi će biti odigrani bez prisustva publike. Nastavak italijanske Serije A planiran je 20. juna.

Poznati planovi ukoliko dođe do novog prekida

Italijanski nogometni savez (FIGC) odobrio je planove za odigravanje play-offa i play-outa ili upotrebu čak i algoritma za određivanje konačnog plasmana ako se sezona ponovo prekine, a Serie A u tom slučaju ne bi imala prvaka.

U slučaju da se prvenstvo, koje je zaustavljeno 9. marta, ponovo prekine, FIGC je odredio da se sezona završi doigravanjima za prvaka, mjesta u Evropi i ispadanje.

Ako to ne bude moguće, upotrijebit će se algoritam za određivanje konačnog plasmana, prenosi Hina.

Izvor: Agencije

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE