Nedjelja, 21 Aprila, 2024

U Republici Srpskoj čak 146 novozaraženih, preminula dva muškarca

U Republici Srpskoj je u posljednja 24 sata prisustvo koronavirusa potvrđeno kod 146 osobam, a testirano 655 laboratorijskih uzoraka. Usljed zaraze koronavirusom su preminule dvije osobe od kojih je jedna starije, a jedna srednje životne dobi.Prema mjestu prebivališta 40 osoba je iz Banje Luke, 12 osoba iz Prnjavora, 11 iz Višegrada, deset osoba je iz Bijeljine, devet sa Sokoca, pet iz Dervente, po četiri osobe su iz Laktaša, Modriče, Pala, Foče i Bosanskog Šamca, po tri su iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Rogatice, Ugljevika i Šipova, po dvije osobe iz Doboja, Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Lopara, Mrkonjić Grada, Ribnika i Teslića i po jedna osoba je iz Bratunca, Bosanske Gradiške, Kneževa, Kozarske Dubice, Nevesinja, Pelagićeva, Petrova, Rudog, Trebinja i Han Pijeska.

Od 146 novozaraženih 59 je muških i 87 ženskih osoba, 29 njih je mlađe životne dobi, 98 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Mrkonjić Grada i muškarcu starije životne dobi iz Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.044 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 151 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

U Republici Srpskoj se od novog koronavirusa do sada se oporavilo ukupno 1.965 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 46.300 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 248, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 55, a u općim bolnicama 193.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.178 osoba, a nadzor je završen kod 41.819 osoba.

VIJESTI

Najnovije vijesti