Četvrtak, 22 Februara, 2024

U Srebreniku obilježen drugi dan Ramazanskog bajrama-Dan šehida

Svečanim prijemima u Medžlisu IZ Srebrenik drugi dan Ramazanskog bajrama obilježen je i na području Srebrenika. U razgovoru sa gradonačelnikom ovog grada Nihadom Omerovićem i njegovim saradnicima , glavni imam Medžlisa IZ Srebrenik Refik ef. Hodžić i ovog puta istakao je značaj dobre saradnje između predstavnika gradskih vlasti i srebreničkog medžlisa za sveobuhvatno odvijanje vjerskog života na ovom području, zašto je puna podrška od strane gradonačelnika Omerovića obećana i u narednom periodu.

Predstavnici gradskih vlasti, Medžlisa IZ Srebrenik i Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Srebrenik upriličili su posjete šehidskim porodicama uz podjelu prigodnih bajramskih hedija, a upriličen je obilazak svih šehidskih mezarja na ovom području.

U okviru obilježavanja drugog dana Ramazanskog bajrama, “Dana šehida” u naselju Donji Srebrenik upriličeno je svečano otkrivanje novoizgrađenog šehidskog spomen obilježja šestorici poginulih boraca iz ovog naselja u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995.godine koji su za odbrane domovine položili svoje živote. Uz članove šehidskih porodica , predstavnike MZ Donji Srebrenik i boračkih udruzenja , novoizgrađeno spomen obilježje otkrio je gradonačelnik Nihad Omerovic.

U izgradnju ovog spomen obilježja uloženo je oko 10 hiljada KM , a sredstva su uz brojne donatore obezbijeđena iz budžeta Vlade TK-a i Grada Srebrenika. Svima koji su dali doprinos u njegovoj izgradnji ovom prilikom su uručene i prigodne zahvalnice.

U Srebreniku obiljezen drugi dan Ramazanskog bajrama – Dan sehida. U Medzlisu IZ Srebrenik upriliceni svecani prijemi a u naselju Donji Srebrenik svecano otkriveno spomen obiljezje.

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Mittwoch, 5. Juni 2019

DK

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI