Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

U Srebreniku obilježena mubarek noć Lejle – i – Miradž

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Centralna manifestacija na području Medžlisa IZ – e Srebrenik održana je u džamiji džemata C. Srebrenik,  gdje je upriličen i prigodan vjerski program. Povodom obilježavanja ove posebne noći, Lejle-i-Miradž, u životu muslimana predavanje je održao direktor Behram – begove medrese u Tuzli prof. Ahmed ef. Hatunić.

U nedjelju, 25.05.2014. godine, u prepunoj  Džamiji džemata C. Srebrenik nakon klanjanog podne – namaza održan je prigodan mevludski program u povodu blagoslovljene mubarek noći Lejle – i – miradža. Na samom početku, nakon klanjanja podne – namaza i proučenog ašereta prisutnima se obratio imam ovog džemata Emir efendija Brašnjić, poselamio veliki skup i uputio riječi dobrodošlice i zahvalio se svima na njihovom dolasku.

Prisutne je poselamio i sa par savjeta počastio glavni imam Medžlisa IZ – e Srebrenik Refik – ef Hodžić. Poslije glavnog imama uslijedio je prigodan vazu – nasihat uvaženog prof. Ahmed ef. Hatunića. Nakon što je poselamio prisutne prof. Ahmed ef. je prisutne nadahnuo svojim umiljatim glasom i prelijepim vazom.Na taj dan u svim džamijama na Medžlisu IZ-e Srebrenik proučen je tradicionalni mevlud povodom noći lejle i miradža.

Molimo Allaha da nagradi obilatom nagradom sve one koji su ostavili svoje obaveze taj dan i došli da prisustvuju mevludskoj svečanosti,  kao i 20 prisutnih imama sa Medžlisa Srebrenik.  Amin!

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI