Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

U subotu ekološka akcija u Srebreniku

U subotu, u 9:00 sati, okupljanjem ispred Gradske uprave, započinje ovogodišnja ekološka akcija posvećena uređenju naših zajedničkih prostora. Pozivaju se svi građani da se pridruže u ovoj važnoj akciji te doprinesu očuvanju i unapređenju naše životne sredine.

Ova akcija ima za cilj uređenje i pripremu novog gradskog parka koji je nazvan SrebrenPark i koji će postati mjesto gdje će svi građani moći uživati u prirodi, rekreaciji i druženju u zdravom okruženju.

-“Za sve učesnike ekološke akcije obezbijedićemo hranu i napitke, kako bi se osigurala njihova energija i motivacija za rad tokom čitavog dana. Ova akcija je dio šireg programa pod nazivom Mjesec ekologije, čišćenja te širenja svijesti o važnosti ekološke osvijećenosti.

Mjesec ekologije ima za cilj podizanje svijesti o značaju očuvanja prirode i životne sredine, kroz različite aktivnosti poput čišćenja javnih površina.

Nadamo se da će veliki broj naših sugrađana uključiti u ove aktivnosti i dati svoj doprinos očuvanju našeg Srebrenika ali i planete zemlje.

Dođite, pridružite nam se u subotu u 9:00 sati ispred gradske uprave i zajedno učinimo naš grad ljepšim i zdravijim mjestom za život”,navodi gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI