Ponedjeljak, 29 Maja, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIHAMKUsporeno, zbog radova, saobraća se na putnom pravcu Srebrenik-Orašje

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnom pravcu Srebrenik-Orašje

U Bosni se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je u Hercegovini pretežno suho. Frekvencija saobraćaja je slabjeg inteziteta, ali u večernjim satima očekujemo pojačan intezitet saobraćaja, naročito na pravcima koji sa juga zemlje vode ka unutrašnjosti. Apelujemo na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na vrijeme se informišite o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uslovima prelaska granice.

bihamk eng

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnom prelazu Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari