Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Vlada TK: Objavljena lista dobitnika stipendije za deficitarna zanimanja

Na osnovu člana 10. stav 1. Odluke o utvrđivanju uslova, kriterija, postupaka i načina isplate za dodjelu stipendija redovnim učenicima prvih razreda srednjih škola koji upišu zanimanje sa Liste deficitarnih zanimanja za školsku 2018/19. godinu, broj: 02/1-14-22413/18 od 26.9.2018. godine, Komisija za provođenje konkursne procedure i donošenje Liste dobitnika stipendija za deficitarna zanimanja donosi

LISTU DOBITNIKA STIPENDIJE
redovnih učenika prvog razreda srednje škole sa Liste deficitarnih
zanimanja za školsku 2018/19. godinu

 

I
Utvrđuju se Lista dobitnika stipendije redovnih učenika prvog razreda srednje škole sa Liste deficitarnih zanimanja za školsku 2018/19. godinu (zidar, stolar, keramičar, tapetar, krojač i zavarivač).
Za deficitarna zanimanja sa Liste deficitarnih zanimanja za školsku 2018/19. godinu (obućar, pekar, rudar, i tesar) nije bilo aplikacija.

 

II
Nezadovoljni kandidati imaju pravo prigovora na Listu dobitnika stipendija u roku od 8 dana od dana objavljivanja Liste na web stranicama Ministarstva obrazovanja i nauke i Vlade Tuzlanskog kantona.
Prigovor se podnosi Ministarstvu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona u pisanoj formi preporučenom poštom ili lično na adresu: Rudarska 57., 75000 Tuzla.

 

III
Ova Odluka stupa na snagu danom objave na web stranicama Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Vlade Tuzlanskog kantona.

Tekst Odluke i Rang listu učenika pogledajte OVDJE.

VIJESTI

Najnovije vijesti