Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Vlada TK: Prijem za predstavnike “FK Sloboda”

Analiza rada i dosadašnje saradnje, te plan budućih aktivnosti bile su teme današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministara u Vladi TK sa predsjednikom i članovima Upravnog odbora Fudbalskog kluba „Sloboda”.

„Sloboda je brend Tuzlanskog kantona, kolektiv po kome se čitav ovaj region prepoznaje i Vlada Tuzlanskog kantona je u dosadašnjem periodu na razne načine iznalazila mogućnosti da pomogne rad i djelovanje ovog sportskog društva” rekao je premijer Gutić ocjenjujući dosadašnju saradnju kako sa Klubom, tako i sa navijačima, popularnim „Fukarama”, veoma uspješnom.
Kako je rečeno tokom sastanka, ta pomoć se prije svega ogledala u otpisu određenih dugovanja FK Sloboda iz ranijeg perioda, kao i finansijske podrške putem Programa za sport Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK.
Predsjednik UO FK Sloboda Senad Mujkanović se premijeru i Vladi Tuzlanskog kantona zahvalio na prepoznavanju značaja i uloge ovog sportskog kolektiva, te dosadašnjoj podršci Vlade TK, te dobrim odnosima koje Klub ima sa Ministarstvom unutrašnjih poslova TK. Također prezentirao je i neke od aktivnosti koje je Sloboda planirala realizirati u narednom periodu, a kao pripremu za obilježavanje 100. godišnjice od svog osnivanja.
„Pred nama su dvije teške godine, ali Uprava i ljudi koji su trenutno okupljeni oko Slobode imaju časne i iskrene namjere da Slobodi pruže, bez očekivanja da od Slobode bilo šta uzmu” rekao je Mujkanović.
Premijer Gutić je pozdravio ove namjere i planove novog rukovodstva Kluba, te obećao da će Vlada u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti podržati razvojni put ovog sportskog kolektiva.
Osim premijera Gutića i predsjednika Mujkanovića, današnjem sastanku su prisustvovali resorni ministar Zlatan Muratović i ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, te članovi Upravnog odbora FK Sloboda Mensur Alić i Adnan Sijerčić.

 

VIJESTI

Najnovije vijesti