Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Vozači oprez: Saobraća se po mokrom kolovozu, učestali odroni

Snijeg na Majevici 2

Zbog ugaženog snijega na kolovozu, jutros se saobraća usporeno na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik, Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča i Vlasenica-Han Pijesak.

Ekipe putnih službi intervenišu na mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putni pravci prohodni. Na ostalim putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Zbog novih padavina učestali su odroni zemlje ili kamenja, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Molimo za vožnju prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Jajce-Banja Luka, Tuzla-Šićki Brod, Potoci-Mostar i Čapljina-Doljani.

Zbog zimskih uslova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić. Na GP Bosanski Brod na ulazu u BiH čeka se oko 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, navode iz BIHAMK-a.

VIJESTI

Najnovije vijesti