Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Vrijedne donacije za obavljanje ekoloških akcija i uređenje okoliša

Predsjednik Ekološko udruženje ˝Seona-Ratiš˝  Adi Mehinović danas je uručilo vrijedne donacije iz programa STIHL i HUSQVARNA i to trimere, kosačice i motorke.Donacije su uručene :JU. OŠ ˝Špionica˝ Špionica, JU OŠ ˝ Sladna˝ Sladna  i NK ˝Frankopan˝ Srednja Špionica.

U  sklopu pojekta obilježavanje značajnih ekoloških datuma uz edukaciju i volonterske akcije održavanja javnih površina uspostavljena je saradnja između Ug Eko ˝Seona-Ratiš˝, JU OŠ ˝Špionica˝, JU OŠ ˝Sladna˝ i NK ˝Frankopan.

Partneri na projektu su iskazali interesovanje za obilježavanje značajnih ekoloških datuma u sklopu čega bi bile organizovane akcije održavanja i čišćenja javnih površina.Kako je evidentan problem održavanja javnih površina na području ruralnih zajednica Općine Srebrenik (iste nisu obuhvaćene redovnim održavanjima koja se provode samo na prostoru grada, te sa druge strane nadležne mjesne zajednice i njihova rukovodstva ne ulažu napore da javne površine budu čiste)-doniranjem opreme stvorio se preduslov da se ovaj problem umanji te izvrše periodična čišćenja javnih površina, prilaza školi isl. 

Ovim projektom se takođe želi uključiti što veći broj volontera i iz reda građana u volonterske akcije što bi bio svojevrstan podsjetnik svima na njihovu obavezu i odgovornost da sarađuju na nivou lokalnih zajednica i trude se da njihovo mjesto življenja bude što ljepše i uređenije.
Ovim projektom se takođe partnerima obezbijedila oprema za njihove redovne aktivnosti održavanja koja će im svakako dobro doći i olakšati poslove.Sredstva za ovaj projekat obezbijedili su Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša TK i UG Eko ˝Seona-Ratiš˝.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI