Četvrtak, 22 Februara, 2024

Zabava i druženja uskoro počinju: Prva smjena finalista Igara doputovala u Sarajevo

Danas, 7.8.2018.godine, u Sarajevo je doputovalo više od 900 djevojčica i dječaka iz preko 64 grada/općine Bosne i Hercegovine, kako bi prisustvovalo Velikom finalnom takmičenju osmih BH Telecom Sportskih igara mladih. Narednih pet dana, Sarajevo će biti centar zabave mališana iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, mjesto za upoznavanje novih prijatelja i kreiranje najljepših sjećanja, a 1.910 finalista će svoje sportsko umijeće pokazati na terenima te se boriti za titulu najboljih u državi u deset različitih sportova.

Igre su najveća amaterska sportska manifestacija u regiji koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno, takmiče u 10 sportskih disciplina. U osam godina postojanja, na Igrama je učestvovalo oko 264.000 djevojčica i dječaka iz cijele Bosne i Hercegovine. U 2018. godini, Igre su u BiH okupile više od 44.000 učesnika iz preko 110 gradova i općina, a održane su u 34 bh. grada. Finalno takmičenje je potpuno besplatno za sve učesnike, a mališani će, pored takmičenja, imati priliku upoznati glavni grad BiH, obići Zemaljski te Olimpijski muzej i družiti se sa poznatim bh. sportistima.

„Mnogim generacijama koje su i dalje u našoj velikoj SIM porodici, Igre su bile najljepši dio odrastanja, prva velika takmičenja i mjesto gdje su upoznali prijatelje iz svih krajeva BiH. Sarajevo će u narednim danima biti centar zabave i druženja mališana iz BiH i nadamo se da će i ove nove generacije kreirati sjećanja za čitav život“ istakla je Ena Jažić, PR menadžerica Sportskih igara mladih.

Dugogodišnji partner Igara, Olimpijski komitet BiH, podržao je, ove godine, i Veliko finale Igara, kao specijalni pokrovitelj s ciljem da najmlađi u BiH uče o načelima olimpizma i sporta.
Promovišući fer plej, aktivan i zdrav način života, prijateljstvo i toleranciju, Igre su i ove godine u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a, nastavile projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ s ciljem da svim mališanima u BiH, omogući jednaku priliku za sretno djetinjstvo.

Najbolji iz čitave Bosne i Hercegovine, takmičit će se u malom nogometu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, šahu, stonom tenisu, atletici i igri između dvije vatre, a pobjednici Velikog finala, predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu gdje će odmjeriti snage sa vršnjacima iz Srbije i Hrvatske.

Sve zainteresovane pozivamo da podrže najmlađe bh. sportiste i saznaju zbog čega su Igre zakon, a lokacije održavanja takmičenja su Dvorana Mojmilo, SRC u Halilovićima te dvorana Gimnazije Dobrinja. Svečana dodjela medalja za prvu smjenu finalista BH Telecom Sportskih igara mladih planirana je za sutra, 8.8.2018. godine sa početkom u 18:30h u Dvorani Mojmilo.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE