Četvrtak, 25 Jula, 2024

Završena rekonstrukcija i asfaltiranje nekoliko puteva na području Srebrenika

Na gradskom području Srebrenika u više mjesnih zajednica izvode se ugovoreni radovi na poboljšanju putne infrastrukture, a nekoliko projekata već je završeno.

U proteklom mjesecu završena je izgradnja i asfaltiranje puta prema Tekiji u Špionici (Sokak Tekija – Lot 5/17).Navedeni sokak je asfaltiran i stavljen stanovništvu na raspolaganje i upotrebu.Ukupna vrijednost projekta asfaltiranja navedenog puta iznosi 44.471,70 KM.

Prije petnaestak dana završena je izgradnja i asfaltiranje jednog puta na mjesnom području Dubokog potoka i to u MZ Seona (Zaseok Bećirovići – Lot 6/17).Ukupna vrijednost projekta asfaltiranja navedenog puta iznosi 63.915,35 KM.

Na mjesnom području Tinje završena je izgradnja mosta i rekonstrukcija puta u Mjesnoj zajednici Potpeć/Mićići (Lotu 9/17). Ovaj projekt ima iznimno važan utjecaj na bolje povezivanje nekoliko podmajevičkih naselja i omogućava lakši i kvalitetniju komunikaciju.Za realizaciju ovog projekta izdvojen je ukupan iznos od 89.496,10 KM.

U protekloj sedmici završena je izgradnja i asfaltiranje dva sokaka na mjesnom području Dubokog potoka, tačnije u Mjesnoj zajednici Behrami/Šahmeri (Lot 7 i 8/17).Za asfaltiranje sokaka Bunarić u Šahmerima izdvojen je iznos od 11.454,06 KM, dok je za asfaltiranje Fazlića sokaka u Šahmerima ukupno izdvojeno 58.330,00 KM.

– “Ovi radovi predstavljaju jedan mali korak naprijed za naše područje. Cilj je poboljšavati kvalitet života građana i olakšati svima obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Ovo su samo neki od mnogih projekata koji se provode na području naše lokalne zajednice, s fokusom na poboljšanje putne infrastrukture”, ističe gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI