Četvrtak, 23 Maja, 2024

Ždrijeb spojio Dinamo i Crvenu Zvezdu u borbi za Ligu prvaka!

U Nyonu je danas održan ždrijeb play-offa Lige prvaka, a Dinamo je saznao potencijalnog protivnika u slučaju prolaska protiv Legije. U tom slučaju igrat će protiv Crvene zvezde ili Šerifa..

Crvena zvezda mogla bi doći prvi put u Maksimir nakon raspada bivše države. Do tog intrigantnog dvoboja doći će ako Dinamo izbaci varšavsku Legiju, a Crvena zvezda Šerif iz Tiraspolja. S obzirom da su i jedni i drugi favoriti u tim dvobojima, prilične su šanse da bi se ti susreti mogli dogoditi.

O povijesti dvoboja Zvezde i Dinama sve se zna kao što je poznata i povijesna konotacija tog rivalstva. Bit će to svakako susreti visokog rizika i organizacijski izazov za jedne i druge.

Zvezda je već gostovala u Hrvatskoj nakon hrvatskog osamostaljenja, igrala je u Europi protiv Intera iz Zaprešića te ga je eliminirala.

No, da bi došlo do tog susreta, trebaju i jedni i drugi odraditi još dosta posla u trećem pretkolu. Legia nije bezazlen protivnik i Modri će morati biti u jako dobrom izdanju dok Zvezdu očekuje stalni sudionik europskih kupova Šerif iz Tiraspolja.

Što se tiče ostalih dvoboja, svaki je zanimljiv i teško je odrediti izrazite favorite za ulazak u grupnu fazu.

Play-off Lige prvaka:
FC Salzburg – Brondby
Cluj/Young Boys – Ferencvaros/Slavia
Malmo/Rangers – Olympiakos/Ludogorec
Crvena zvezda/Šerif – Dinamo/Legia
Monaco/Sparta – Šahtar/Genk

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE