Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

“Zefir” ponovo oduševio publiku u Srebreniku

zefir

Tradicionalno, kao i ranijih godina, Udruženje mladih “Zefir” iz Srebrenika u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Srebrenik organizovalo je bajramski koncert, koji je održan trećeg dana Kurban bajrama u prepunoj kino sali srebreničkog Doma kulture. Ovim koncertom mladi iz Srebrenika su, na najljepši način,  ukazali na značaj i ljepote ovog velikog blagdana, s posebnim akcentom na njegove porodične vrijednosti, što je u svom obraćanju i naglasio Emir ef. Brašnjić, čestitajući Kurban bajram.

zefiremir

Kao posebni gosti koncerta, srebreničkoj publici su se predstavili  i članovi KUD-a “Mehlem” iz Oberhausena, koji su prethodno ugostili članove “Zefira” prilikom nastupa u tom gradu.

zefir7

zefir6

– Ovom saradnjom i druženjem nastavit ćemo da održavamo prijateljstvo sa dragim gostima, koji su već osvojili naša srca. Nastojat ćemo da kroz zajedničko djelovanje radimo na očuvanju i njegovanju tradicije te obostrane ljubavi prema Bosni i Hercegovini – kazao je profesor Jasmin Brašnjić, predsjednik Udruženja mladih “Zefir”. -” Osjećamo se kao čuvari na putu očuvanje tradicije i kulturne baštine BiH, jer kako znamo do sada nije postojala ovakva saradnja/projekat koji se veže za izvođenje sevdaha i ilahija. Ponosni smo na svoje prijatelje u Zefiru i svakako na naše članove i roditelje koji su ovo sve omogućili, te duboko se zahvaljujemo svim našim članovima koji su uložili trud i vrijeme da bi se realizovao ovaj projekat” –  kazala je Hajrija Hodžić, predsjednica KUD “Mehlem” iz Oberhauzena, Njemačka. U svakom slučaju, druženje je proteklo u izuzetno pozitivnoj i lijepoj atmosferi, a publika je, kao i do sada, bila vidno oduševljena onim što su čuli i vidjeli.

zefir10

zefir9

zefir8

zefir5

zefir4

zefir3

zefir2

zefir1

 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI